ŞERİTLED HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER

ŞERİTLED HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER

               Şerit ledler adındanda anlaşılacağı gibi 5 mt uzunluğunda 0,5mm / 0,8mm / 0,10mm /  0,12 mm genişliğinde üzerinde elektıron yollarının olduğu ve farklı kodlarla ve ölçülerde dizilmiş ciplerin oluşturdu 12V veya 24V Power Supply (trafo) ile çalışan ve  farklı renklerde ışık üreten şerit’ ledler den oluşur.

        Şerit ledler İÇ mekan ve DIŞ mekan olarak 2 farklı çeşitte üretilir. Ledlerin üzerine dizildiği şeride PCB adı verilir. PCB lerin arka tarafında bulunan çift taraflı bant ile kuru zeminlere yapıştırılarak kullanılır. Bu PCB ler ise SINGLE VE DOUBLE  olarak 2 ye ayrılır. Double PCB Sıngle PCB den farklı  bir üründür. Bu fark PCB lerin kalitesini , Ömrünü belirler. Tasiyemiz Double PCB li ürüleri seçmenizdir. PCB lerin üzerinde 3014 / 4014 / 2835 / 3528 / 5050 / 5630 ve 5730 mm ölçülerinde CİP ler bulunur.

            Her CİP’ in farklı watt kullanımı vardır, Bu yüzden ihtiyacınız olan şeritled led’i alırken ledlerin kaç watt güç ve kaç amper akım kullandığını sorunuz .

Şeritled lerin renkleri ana renklerden oluşmaktadır. Bu renkler şöyle sıralanabilir Soğuk Beyaz / Beyaz / Sıcak Beyaz / Günışığı / Amber / Kırmızı / Mavi / Yeşil /Pembe

    Bir şerit ledin Farklı renkleri bir sıra halinde veya karışık düzende Işık vermesini istiyorsanız Kullanmanız gereken RGB İÇ Mekan veya DIŞ Mekan şerit led lerdir. RGB şerit led, RGB kontrol kartı ile çalışır.

             İç Mekan Şerit Ledler:

     İç mekan şerit led nemin ve su temasının olmadığı alanlarda 12 veya 24 volt trafo ile çalıştırılırlar. En çok kullanılan şerit led ler 9,8 w / 12w ve 14,4 watt güçündedir. İç Mekan şerit ledlerde 1 mt de kullanılan CİP sayısı 30 / 60 / 72 / 96 / 120 / 204 / 240 / 512 / 720… gibi adetlere ulaşabilir.  Fakat ağırlıklı olarak 1mt’ de 60 cipli ledler kullanılmaktadır. 5 mt şerit led de 300 adet cip bulunmaktadır. İhtiyaç halinde Şerit ledler 5 cm’de bir kesim noktasından  istenilen uzunlukta kesilip ek yerlerinden lehim yapılarak tekrar kullanılabilinir.

   Dış mekan şerit led ler  Genelde acık hava ortamında kullanılır, Silikonlu ve nano olarak üretilir.

               Silikonlu şerit led:

      PCB üzerine 3 mm veya 5 mm kalınlığında ışık geçirgenliği yüksek şeffaf silikon çekilerek üretilir. Bu silikon ise şerit ledin ciplerini ve elektron yollarını nem, su ve dış etkenlerden korumasıdır. Dış mekan silikonlu şerit led'lerin kesim yerleri 5 cm de bir dir.  İstenilen uzunluklarda ek yerlerinde kesilerek kullanılabilinir. Kesilen yerlerin mutlaka izolasyonu yapılmalı, su ve sıvı teması önlenmelidir. Silikonlu şerit ledlere ek yapılması zordur, bu yüzden ihtiyaç olan ölçülerin iyi tespit edilmesi mümkünse ek yapılmadan kullanılması tavsiye edilir. Silikonlu şerit led'leri direk güneş ışığı altında ve sıcak ortamlarda kullanılmaması tavsiye edilir.

            Nano şerit led:

       Nano şerit ledler PCB üzerine özel su geçirmeyen 1 mm kalınlığında şeffaf koruyucu sürülerek üretilir. 5 mt uzunluğunda PCB de 2835 ve 5050 cip seçenekleri mevcuttur.  5 cm de bir ek yerinde kesim yapılır. ihtiyaç olan uzunlukta kesim yapılması tavsiye edilir. PCB üzerinde kaplama olduğu için leyim yapıldıktan sonra sıvı ve nemin şerit lede zarar vermemesi için izolasyonun doğru yapılması gerekmektedir.

             RGB Şerit Led :

     Özellikle ışık efekti verilmek istenen hareketli tabela ürünlerinde , vitrin , bahçe , balkon , yılbaşı ve eğlence partilerinde farklı renkler elde edebilmek için kullanılmaktadır. Ürünün çalışması için RGB Kontrol Kumandasına ihtiyaç vardır.

RGB Şerit led' lerde tek renk her zaman düşük Kelvin ve lümen'de oluşur, RGB Şerit led ‘ de tek renk gösterilmek istenildiğinde alacağınız ışık verimliliği tek renk şerit ledlere nazaran daha az olacaktır.  Eğer tek renk ihtiyacınız var ise ana renklerden üretimi yapılan şerit led'leri kullanınız.

      Örneğin beyaz ışık istediğiniz'de Işık yetersiz ve sönük kalacak RGB şerit led kullanmak yerine, Beyaz şerit led kullanılmalıdır. RGB şerit led renkler arası geçişle sağlanacak ışık efektleri için kullanılmalıdır.

 

İç Mekan ve Dış Mekan Şerit led ihtiyacınız için sitemizi ziyaret edebilirsiniz wesareklam.com.tr.  

 cvsled marka İç Mekan ,Dış Mekan ve RGB  Şeritled'ler ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

   

En Son Haberler

WhatsApp